Joulunodotus alkaa Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoilta ‒ Lumoavaa joulutunnelmaa neljänä viikonloppuna

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat käynnistävät joulunodotuksen Turussa tulevana viikonloppuna. Lämminhenkisestä markkinatunnelmasta nautitaan neljänä viikonloppuna 25.−26.11., 2.−3.12., 9.−10.12. ja 16.−17.12.2017 klo 11.00‒17.00. Luvassa on monenlaista nähtävää ja tehtävää koko perheelle. Tuttuun tapaan tori täyttyy runsaasta valikoimasta käsityöläisten laadukkaita myyntituotteita ja jouluisia herkkuja.

Joulunajan jännittävin peli, Jouluinen onnenpyörä, on pelattavissa tapahtuman Infopisteessä. Hauskan ja jännittävän pelin palkintoina on jouluun, kulttuuriin, liikuntaan, hyvinvointiin ja elämyksiin liittyviä lahjakortteja, vapaalippuja sekä monenlaisia tuotepalkintoja. Palkinnot on saatu lahjoituksena paikallisilta yhteistyökumppaneilta.

Jokaisena tapahtumapäivänä esitettävässä markkinanäytelmässä eletään tänä vuonna Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuotta 1917. Historiallisten tapahtumien keskellä torilla tehdään kuusikauppaa, etsitään kadonnutta pöytäliinaa ja pidetään kuoroharjoituksia ‒ eikä hauskoilta sattumuksilta ja monenlaisilta kommelluksiltakaan vältytä! Näytelmä on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Joulupukin pajalla riittää ohjelmaa koko tapahtuman ajan. Tunnelmalliset musiikkiesitykset, Tiernapojat sekä tietysti itse Joulupukki perheineen ovat johdattamassa kävijöitä satumaisen vanhan ajan joulutunnelmaan. Ensimmäisenä tapahtumaviikonloppuna musiikista vastaavat Turun Naislaulajat, Kaarinan Nuorisoteatterin laulajat ja Föri-Flikat sekä Vanhan Raatihuoneen salin konserteissa lauluryhmät Valo ja Aina Duuri. Sirkusta ja tulitaituruutta ihastellaan Tiukun ja Tuiskun hyvän mielen joulushow’ssa ja huikeassa tulishow’ssa. Antti Nergin ja Markus Nivalan sirkusduo esiintyy Joulumarkkinoilla jokaisena viikonloppuna.

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat 25.−26.11., 2.−3.12., 9.−10.12. ja 16.−17.12.2017 klo 11.00−17.00. Tapahtuman järjestää Turun Suurtorin keskiaika ry.

Julkaistu